Dacia Grand Duster: un SUV românesc cu șapte locuri?

Dacia pregătește o versiune cu șapte locuri a lui Duster, care ar putea să se numească Grand Duster. Premiera viitorului model va avea loc anul viitor.

Dacia lucrează asiduu la viitoarea generație a lui Duster, care va ajunge la cumpărători spre sfârșitul acestui an. Potrivit colegilor de la AutoExpress, o versiune cu șapte locuri este, de asemenea, pregătită să ia cu asalt piața, dar din 2018. Aceasta va avea un design asemănător cu al modelului cu cinci locuri, dar ampatamentul mărit îi va permite să concureze în segmentul imediat superior, împotriva unor rivali puternici ca Seat Ateca sau Kia Sportage.

După cum se poate observa din imaginile realizate pe calculator de colegii de la AutoExpress, Grand Duster (dar și versiunea cu cinci locuri) abandonează formă utilitară a generației actuale și adoptă un nou limbaj de design, mai fluid, care amintește ușor de Nissan Qashqai sau Renault Kadjar.

Cu toate acestea, viitoarea generație Duster va păstra capabilitățile în teren accidentat apreciate la actuala generație. De asemenea, Dacia rămâne în continuare fidelă valorilor mărcii, astfel că nu trebuie să așteptăm de la Grand Duster la dotări extravagante. Pentru a păstra costurile scăzute, Grand Duster va fi derivat din Duster prin mărirea ampatamentului, pentru o lungime exterioară de aproximativ 4,70 metri – o creștere de aproximativ 20 cm față de modelul cu cinci locuri. Acesta, la rândul său, va crește cu aproximativ aceeași valoare față de actuala generație, aflată acum pe piață.

via | autoexpress.co.uk

CITEȘTE ȘI

    Emi says:

    O porcarie cu 7 locuri! 🙂

Adaugă un comentariu