Dacia are cea mai mare creștere procentuală a numărului de înmatriculări din toată Europa

Dacia a avut parte de o creștere considerabilă a numărului de înmatriculări în luna mai, la nivel european, dar constructorul din Mioveni impresionează cel mai mult la capitolul creștere procentuală în primele 5 luni ale anului. În această perioadă, Dacia a înregistrat cea mai mare creștere dintre toți producătorii auto.

58.205 autoturisme Dacia au fost înmatriculate în UE de-a lungul lunii mai, cu 7,8% mai mult decât în mai 2018. Astfel, constructorul din Mioveni a ajuns la o cotă de piață de 4%, în plan continental, potrivit datelor furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Cea mai impresionantă realizare a brandului Dacia reiese din statisticile primelor 5 luni ale anului. În această perioadă, producătorul român a atins valoarea de 256.806 mașini înmatriculate în Uniunea Europeană, cu 11,7% mai mult decât în primele 5 luni ale anului trecut.

Aceasta este cea mai mare creștere procentuală înregistrată de vreun constructor auto prezent în Top 20.

 

Citește și:

Lumea PLÂNGE pe străzi: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher! Adevărul DUREROS!

O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

În ceea ce privește volumul propriu-zis, Dacia se clasează pe locul 13 în Europa, în primele 5 luni ale anului.

Campion în această categorie este Volkswagen, care a înregistrat 768.576 de înmatriculări. Deși numărul este excelent, se constată o scădere cu 4,6% față de perioada ianuarie-mai 2018.

Medalia de argint le revine celor de la Renault, care se pot lăuda cu 461.964 de autoturisme înmatriculate în primele 5 luni ale anului. Și în cazul constructorului francez vorbim tot despre o scădere, anume -6,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Podiumul este completat de Peugeot, cu 438.375 vehicule înmatriculate, cu 1,3% mai puțin decât în ianuarie-mai 2018.

BMW și Skoda sunt singurii producători din Top 10 care au înregistrat creșteri procentuale – de 2,4%, respectiv 0,7%. Nimeni nu se apropie de ascensiunea exaltantă a Daciei, de +11,7%.

Constructorul din Mioveni s-a mai impus recent într-un alt clasament. Este vorba despre topul celor mai valoroase branduri românești în 2019.

 

Sursa foto: group.renault.com

Adaugă un comentariu