Dacia rămâne cel mai vândut brand auto din România în luna mai

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a publicat datele cu privire la înmatriculările de mașini noi din luna mai. Conform datelor, Dacia rămâne pe prima poziție cu 1.841 de vehicule înmatriculate.

Valoarea este în scădere cu 2,59% comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Pe poziția secundă se află Skoda cu 683 de vehicule, iar podiumul este completat de Volkswagen cu 518 mașini vândute în luna mai.

La polul opus se află Jaguar și Lexus cu câte trei mașini vândute, Bentley, Maserati și SsangYong cu 2 vechiule comercializate și Lamborghini, Alfa Romeo, Rolls-Royce, Subaru și Tesla cu câte un produs vândut.

De la începutul anului și până la finele lunii mai, Dacia a vândut 7840 de mașini, cu 6.15% mai mult comparativ cu aceeași perioadă din 2014.

Pe locul doi la general se află tot Skoda cu 2.696 de mașini vândute, înregistrând o creștere de 11.36%. Pe ultima treaptă a podiumului se află Volkswagen cu 2.345 de vehicule comercializate în 2015, o îmbunătățire de 16.38% față de anul trecut.

Via | DRPCIV

Adaugă un comentariu