Debut în România: sub forma noii generații, Toyota CH-R demonstrează că și în clasa compactă poți fi excepțional.

Recenta schimbare de generație din cadrul seriei Toyota CH-R a avut efect surprinzător: în principiu, era de așteptat un design care să înnoiască într-un fel previzibil formele radicale ale fostei generații, dar nu! Toyota a ales să ducă impetuos mai departe explorarea stilistică îndrăzneață începută în 2017. În plus, noua Toyota CH-R insistă pe numeroase argumente practice și tehnice.

Având dimensiuni ceva mai mari decât ale fostei geenrații, Toyota CH-R lasă în urmă nișa dintre segmentele B și C în care a activat până acum, fiind calibrată mai clar pe cotele clasei compacte. Lungimea sa este de 4,36 m, iar lățimea atinge 1,83 m, în timp ce înălțimea de 1,57 m o recomandă ca un fel de crossover sport. Volumul portbagajului se ridică la 388 de litri în configurația normală, în care habitaclul poate primi cinci persoane.

În ceea ce privește oferta de motorizări, Toyota CH-R insistă pe hibridizare de sus până jos. La bază se află o versiune de 1,8 litri cu tracțiune față, nivelul mediu constând dintro variantă de 2,0 litri propusă atât cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală AWD-intelligent, în timp ce la vârf întâlnim tehnica PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) care integrează motorizarea cu benzină de 2,0 litri numai cu tracțiune față.

Prețurile noii generații Toyota CH-R pornesc de la 33.688 euro (TVA inclusă) în condițiile unei echipări standard destul de bine garnisite. Evenimentul lansării s-a bucurat și de participarea unor personalități reprezentative ale sportului românesc, membri marcanți ai Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR), campioni și medaliați olimpici pe care Toyota România îi sprijină în calitate de partener oficial de mobilitate.

taguri
Adaugă un comentariu