Despre viitorul electric și “taxa verde” pe care ar trebui să o plătim pentru fumusețile Planetei, într-un podcast cu Sebastian Dobrincu și Volkswagen ID.5

Secolul vitezei este, mai mult ca niciodată, o provocare. Și nu putem vorbi despre viteză fără a ne gândi la noile modele de mașini electrice menite să ne sporească confortul, să ne ajute să economisim timp, energie și bani și, nu în ultimul rând, să protejăm mediul înconjurător. Despre toate acestea și despre o experiență la volanul unui ID.5 veți putea afla în podcastul MOON Channel, prezentat de Iulia Ionescu și powered by Volkswagen România, care l-a avut ca invitat pe tânărul antreprenor Sebastian Dobrincu.

Sebastian a avut ocazia să împărtășească din experiența lui peste hotare în materie de sustenabilitate și să descopere în MOON CITY E-mobility Lounge din Băneasa Shopping City interiorul noului model Volkswagen ID. BUZZ PRO 150 kW. Mașina electric / automată are o putere maximă la motoarele electrice 150 kW (204 CP), putere maxima continuă, disponibila pentru o perioada de 30 de minute 70 kW (95 CP), autonomie electrică combinată de 401 km și un consum electric de 21,8 kWh/100km. Iulia, ai reușit să mă imprezionezi. Să văd un model legendar de la Volkswagen modernizat și în versiune electrică este chiar o surpriză ‘, a declarat Sebastian despre dotările noului model ID. BUZZ

Pasionat de tot ceea ce înseamnă tehnologie, tânărul ce și-a scris succesul chiar și în Silicon Valley susține că pentru el România este o sursă mare de oportunități și vrea să investească în viitorul tinerilor de aici: Am dat credit multor antreprenori tineri, am și investit în România și plănuiesc chiar să mă stabilesc, cândva, aici. America, ca și cultură, nu mi se pare mai responsabilă decât Europa sau chiar și decât țara noastră, doar că sunt mult mai vocali. Măsurile legislative luate în această parte a lumii ne plasează mult în fața lor și ne forțează să ne responsabilizăm’.

Educația primită aici și cultivată peste Ocean l-a făcut să înțeleagă mai bine importanța unui mediu curat, proiectat și într-un viitor apropiat cu zero emisii, dar și a conceptului de sustenabilitate ca mod de viață, nu ca o povară: Cred că oricum responsabilizarea în ceea ce privește reciclarea este un preț mult prea mic pentru frumusețile pe care Planeta ni le oferă și mai cred că trebuie să găsim granița unde putem implementa măsurile sustenabile fără să ne schimbăm radical stilul de viață. E important să facem lucruri mărunte pentru noi, care nu ne deranjează, dar care sunt importante pentru mediu. Spre exemplu, eu evit să cumpăr apă în sticle de plastic, nu mai las lumina aprinsă inutil, prefer mașinile electrice pentru că nu poluează și nu provoacă zgomot și îmi oferă, totodată, un alt tip de confort, și mă responsabilizează în același timp. Acestea sunt niște obiceiuri mici cu rezultate mari’.

În cea de-a doua parte a podcastului, Iulia și Sebastian au descoperit noul model Volkswagen ID.5, dotat cu funcția travel Assist, park Assist Plus / park Assist cu funcție memory, autonomie de maximum 530 km, baterie de 77 kW Net, plafon panoramic și suficient de mult spațiu în interior, dar și la portbagaj. Și pentru că tehnologia este a doua lui natură, Sebastian a fost cucerit de pachetul Infotainment Plus, cu sistem de navigație Discover Pro, Interfață telefonie mobilă “Comfort” cu încărcare prin inducție Head-up display, sound system, 12 canale amplificare, subwoofer și o putere totală de 450 W. Dacă ar fi să dau o poreclă acestui model, cred că i-aș spune CATALISTUL, pentru că mi se pare că este catalistul unei schimbări mult mai mari, unei revoluții electrice. Și cred că țara noastră nu este mult în urmă la capitolul mașini electrice și începem să vedem tot mai des tranziția la electric. Este o mișcare globală care va accelera rapid în următorii ani. Iar ca primă impresie despre acest Volkswagen ID.5, pot spune într-un cuvânt că este confortabil, de la suspensii și izolarea fonică, până la silențiozitatea motorului, care te ajută să fii mult mai atent la trafic. M-a impresionat și funcția care detectează oboseala în funcție de modul în care virezi sau de orele la care pleci în trafic. În plus, poți vedea și cele mai apropiate stații de încărcare de pe traseu. Îmi place că harta e super intuitivă și responsive. Deci o impresie foarte, foarte bună’.

Urmărește aici întregul podcast MOON Channel powered by Volkswagen România și află mai multe despre alegerile sustenabile și viitorul verde:

Adaugă un comentariu