Dieselgate: Volkswagen cumpără mașini în Germania pentru a evita posibile despăgubiri

Grupul Volkswagen a fost de acord să cumpere în Germania mai multe automobile diesel echipate cu software pentru emisii ilicite, după ce a decis să nu atace o hotărâre judecătorească în favoarea cererilor de despăgubire ale reclamanților.

Hotărârile judecătorești de la instanțele regionale din Arnsberg și Bayreuth au devenit obligatorii din punct de vedere juridic după ce VW a decis să renunțe la recurs, au transmis avocații reclamanților de la firma de avocatură Rogert & Ulbrich, citați de autonews.com

VW a motivat decizia sa de a renunța la un recurs invocând o excepție datorată valoarii scăzute a vehiculelor în cauză.

VW nu se așteaptă ca cele două hotărâri să aibă legătură cu alte cazuri în curs și, dacă va fi necesar, va folosi dreptul său de a face apel la plângeri nejustificate ale clienților în viitor, spun avocații.

Firma de avocatură a declarat că VW a decis să nu atace trei cauze de compensare, inclusiv un verdict publicat în aprilie de o instanță regională din Wuppertal, în timp ce VW a afirmat că acțiunea sa a afectat numai cele două cazuri de la Arnsberg și Bayreuth.

Agențiile pentru protecția drepturilor consumatorilor din întreaga Europă au fost îndemnate să obțină despăgubiri pentru șoferii VW care au cumpărat autoturisme diesel neconforme cu normele de polure.

În ciuda recunoașterii greșelilor de către VW în S.U.A., compania germană afirmă că nu a încălcat legea în Europa și nu consideră necesară compensarea consumatorilor europeni.  Producătorul de automobile s-a angajat să recheme toate vehiculele afectate până în toamnă pentru remedierea problemelor legate de soft.

Adaugă un comentariu