Dieselgate – Volkswagen nu va oferi compensații clienților din Europa

Săptămâna trecută, Volkswagen a anunțat că va realiza un program de compensații financiare în SUA. Astfel, clienții ale căror vehicule sunt afectate de scandalul Dieselgate vor primi o serie de vouchere în valoare de 1.000 de dolari plus serviciul de asistență rutieră gratuit, timp de trei ani.

În cazul în care așteptai și tu o astfel de compensație din partea grupului german, află că nu vei primi. “Compensațiile financiare vor fi oferite exclusiv clienților din SUA și Canda”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului.

Pentru a scăpa basma curată, Volkswagen oferă și câteva motive pentru care nu va oferi compensații financiare clienților de pe Bătrânul Continent.

În primul rând, vehiculele prinse “cu ocaua mică” au fost comercializate în SUA sub sloganul “clean diesel”, producătorul punând accent pe faptul că acele mașini poluează puțin. În al doilea rând, în SUA sunt doar 482.000 de clienți afectați de scandal, în timp ce în Europa, numărul lor ajunge la 8,5 milioane. Pe scurt, VW nu ar putea suporta o astfel recompensă.

Via | ANE

Adaugă un comentariu