Echipa Hyundai Shell World Rally a accelerat pregatirile pentru Raliul Suediei

Echipa Hyundai este pregatita pentru cel de-al doilea raliu din competitie, care are loc in Suedia si este determinata sa finalizeze cele 24 de probe, desfasurate in conditii de iarna cu ambele modele. In cadrul raliului din Suedia, pilotul principal Thierry Neuville (alaturi de copilotul Nicolas Gilsoul) concureaza impreuna cu finlandezul Juho Hänninen si copilotul acestuia Tomi Tuominen.  

Pentru aceasta etapa, echipa a demarat pregatirile anul trecut, efectuand un test in regiunea Rovaniemi, Finlanda, in aproierea Cercului Polar Arctic – unde atat Neuville, cat si Hänninen au pilotat pentru prima data Hyundai i20 WRC pe zapada. Testul a avut ca obiectiv identificarea parametrilor optimi de functionare ai i20 WRC in conditii meteo nefavorabile, astfel cei doi avand posibilitatea de a se obisnui cu modelul.

Raliul Suediei este singurul eveniment WRC care se desfasoara in conditii de iarna. Competitorii vor explora padurile Värmlandregion, apoi vor trece granita, ajungand in Norvegia. Partenerul echipei Hyundai Shell World Rally, Michelin, va furniza anvelope adecvate pentru aceasta etapa. De asemenea, pilotii vor beneficia de echipament special. Editia din 2014 a Raliului Suediei include 24 de etape, acoperind un total de 323.54 de kilometri.

Adaugă un comentariu