Constructorul de masini Ford vinde marca Volvo companiei chineze Geely

Conform unui comunicat de presa emis de producatorul auto Ford, acesta a ajuns la o intelegere finala cu compania chineza Geely, pentru a vinde marca Volvo.

Vanzarea propriu-zisa va fi definitivata, cel mai probabil, in trimestrul III al anului in curs iar pretul pe care Geely il va plati pentru Volvo se va ridica la 1.8 miliarde de dolari.

Alan Mulally, presedinte si CEO Ford, declara ca Volvo este o marca puternica si spera ca aceasta sa-si continue drumul cu succes sub acoperisul Geely. Tot el spune ca aceasta vanzare le va permite celor de la Ford sa se concentreze pe dezvoltarea marcilor care au ramas in portofoliul lor.

Ford va ramane alaturi de Volvo pentru o anumita perioada, timp in care vor furniza anumite componente auto celor de la Geely si, totodata, suportul tehnologic de care acestia au nevoie. Nu vor pastra insa niciun drept de proprietate asupra marcii tranzactionate.

Dupa ce in 1999, Volvo fusese cumparat de Ford pentru 6.45 miliarde de dolari, pretul de acum intristeaza putin lumea auto, o serie de comentarii amendand aceasta devalorizare a marcii suedeze din ultimul deceniu.

Sursa: Ford.com

taguri
Adaugă un comentariu