Strategia de dezvoltare Federal-Mogul pentru piata romaneasca

Desi nu are inca o reprezentanta oficiala in Romania, produsele Federal-Mogul sunt comercializate pe piata romaneasca de mai bine de 10 ani, prin intermediul partenerilor de distributie.

Cele mai populare produse pe care Federal-Mogul le ofera pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo, piesele de suspensie si directie Moog si piesele de motor Goetze. Cu o gama de produse foarte larga, Federal-Mogul asigura piese de schimb pentru 98.5% din parcul auto european iar aceste componente se regasesc, conform unei analize Ward Communication, in 9 din 10 cele mai bune motoare din 2010 alese la Salonul Auto de la Detroit din 2010.

Gama de produse Federal-Mogul este comercializata sub o varietate de marci: piese motor AE®, stergatoare ANCO®, bujii si stergatoare Champion®, garnituri Fel-Pro®, placute de frana Ferodo®, cuzineti Glyco®, segmenti de piston si camasi,  garnituri si simeringuri Goetze®, piese directie si suspensie Moog®, componente butuc roata National®, pistoane si seturi motor Nüral®, garnituri Payen®, piese motor Sealed Power® si componente franare si faruri Wagner®.

Federal-Mogul a dezvaluit o noua strategie de dezvoltare pe piata romaneasca. Folosind tehnologii de ultima generatie si mijloace de productie inovatoare, toate produsele Federal-Mogul respecta cerintele industriei de astazi – protectia mediului prin reducerea emisiilor de carbon si scaderea consumului de combustibil.

Strategia globala a companiei a adus vanzari in valoare de 5.3 miliarde USD In 2009, cu o distributie a vanzarilor de 42% pe Europa, 42% pe America de Nord si Canada, si 16% pe BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) si restul lumii. In 2009, procentul de vanzari ale companiei este 71% pe segmentul de vehicule usoare, 20% pe segmentul de vehicule comerciale  si 9% in segmentul industrial si energetic. Capacitatea globala de productie pentru 2010 atinge 40% pentru Europa, si 30% pentru America de Nord si Canada.

Federal-Mogul a castigat recent 3 premii PACE in cadrul celei de-a 16-a editii a premiilor Automotive News PACE Awards, ce a avut loc la Detroit. Premiile PACE au devenit un simbol al recunoasterii inovatiei auto in domeniul produselor si al tehnologiilor de proces, fiind sponsorizate de Automotive News, Ernst & Young si Centrul de Cercetari in Transporturi. Acestea sunt decernate produselor din industria auto care se disting prin inovatie, progres tehnologic si performanta iar jurizarea consta intr-un proces riguros de analiza si vizite pe teren a unui grup de specialisti independenti din industria auto.

Astfel, Federal-Mogul a fost distinsa cu doua premii PACE la categoria tehnologii de proces si echipamente pentru procesul de ranforsare a pistonului DuraBowl si pentru prelucrarea prin eroziune electrica de inalta precizie (HPEEM), iar la categoria produs a castigat prin sistemul de prindere baioneta pentru stergatoare de parbriz profilate. Totodata, Federal-Mogul a fost compania cu cel mai mare numar de finalisti in cadrul competitiei.
 

Sursa: Federalmogul.com

Adaugă un comentariu