Fabrică de baterii de 1 miliard euro pentru Mercedes-Benz

Daimler AG a investit 1 miliard de euro într-o fabrică de baterii care va asigura producerea unei game extinse de baterii pentru viitoarele mașini electrice produse de Mercedes-Benz.

Președintele Daimler, Dietere Zetsche și cancelarului Angela Merkel au dat startul construirii fabrici de baterii în cadrul Accumotive, companie deținută în totalitate de Daimler. Investiția totală se va ridica la circa 1 miliarde de euro și va asigura, la momentul începerii producției în 2018, necesarul de baterii pentru toate modelele electrice produse de Mereceds-Benz la nivel global.

Noua uzina se află la aproximativ 50 de kilometri de Dresda, în Kamenz, și are o suprafață totală de 20 de hectare continuând investiția începută cu prima linie de fabricație pentru baterii Li-Ion. Uzina va avea peste 1.000 de angajați și va deservi Mercedes-Benz și nou lansatul brandul EQ, care acoperă vehiculele ecologice, full-electric sau hibrid cu încărcare la priză.
Reprezentanții Daimler și-au declarat intenția de investi peste 10 miliarde de euro în următorii ani, pentru extinderea gamei de mașini electrice, potrivit unui comunicat de presă emis de companie. Președintele Daimler, Dieter Zetsche, a mai precizat că până în 2022, Mercedes-Benz va avea cel puțin 10 modele exclusiv cu propulsie electrică în portofoliu.

Adaugă un comentariu