Facelift pentru Camaro

Chevrolet va lansa la Frankfurt noul Camaro in versiunile decapotabila si coupe.

Cu o silueta aerodinamica si o postura mai joasa, dar si cu noul sistem infotainment MyLink de la Chevrolet, cea mai recenta editie a renumitului autovehicul american a trecut prin cea mai semnificativa reproiectare de la lansarea celei de-a cincea generatii a modelului Camaro ca prototip, in 2006.

Aerodinamica imbunatatita

Noul Camaro prezinta caracteristici aerodinamice imbunatatite, care asigura o racire mai eficienta si mai multa stabilitate la viteze mari de deplasare.Partea frontala prezinta o grila inferioara mai lata si o grila superioara mai ingusta, in timp ce priza de aer functionala integrata in capota contribuie la reducerea temperaturii si a coeficientului aerodinamic. In partea din spate, capacul portbagajului, lampile orizontale si un difuzor de aer completeaza acest design nou. Atat varianta coupe, cat si cea decapotabila sunt echipate cu un spoiler cu o antena integrata.

Puterea este furnizata de un motor V8 de 6,2 l, care functioneaza impreuna cu o transmisie manuala sau automata cu 6 trepte de viteza. Modelul cu transmisie automata include functia de management activ al carburantului si sistemul de sincronizare variabila a supapelor (VVT). Versiunea cu transmisie manuala dezvolta o putere de 432 CP si genereaza un cuplu maxim de 569 Nm la 4.600 rpm. Autovehiculul este propulsat de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde pentru versiunea coupe cu transmisie manuala si in 5,4 secunde pentru versiunea decapotabila cu transmisie manuala.

Interiorul ofera confort si conectivitate moderne

Accesul in interiorul noului Camaro se realizeaza foarte simplu si confortabil datorita functiei standard de acces fara cheie; pentru varianta cu transmisie automata, clientii pot opta pentru functia de pornire de la distanta a motorului. Pentru locurile din fata ale variantei coupe pot fi selectate scaunele sport Recaro cu tapiterie din piele si reglare electrica.

Printre alte detalii interioare se numara un nou afisaj color ce proiecteaza date pe parbriz si noul sistem infotainment Chevrolet MyLink, amplasat pe consola centrala. Sistemul este echipat cu un ecran tactil color de 7′ de inalta rezolutie si are un meniu clar, cu afisaj sub forma de pictograme.

Sistemul Chevrolet MyLink ofera utilizatorilor posibilitatea de a deschide agende telefonice, liste de redare personale si galerii foto stocate in smartphone-uri compatibile. Conectivitatea este asigurata prin portul USB, Bluetooth si mufa Aux-in. Pe langa recunoasterea vocala, sistemul ofera o functie de sinteza vocala a textului, care permite utilizatorului sa asculte mesajele text de pe smartphone. Camera video pentru mers cu spatele face parte din dotarea standard a autovehiculului.

In plus, clientii pot alege sa achizitioneze un sistem de navigatie integrat, cu harti rutiere pentru toate tarile din Europa. La fel ca in cazul tuturor versiunilor Chevrolet MyLink anterioare, proprietarii vor putea actualiza noul sistem cu aplicatii dedicate imediat ce acestea vor fi disponibile.

Pret competitiv

Noul Camaro va ajunge la reprezentantele Chevrolet selectate din Europa spre finalul acestui an. In Romania, noul Camaro coupe va costa de la 41.157 €, iar versiunea decapotabila de la 46.157 €.

Adaugă un comentariu