Fapt de-acum oficial: materializarea strategiei tehnice Maserati Folgore va marca o nouă eră în istoria mărcii.

Maserati va fi primul producător Italian din segmentul sport-premium care va oferi automobile 100% electrice. Dezvoltarea mărcii din ultimii ani asigură fundamentul sigur pentru acest salt tehnico-economic radical.

Conform informațiilor comunicate cu prilejul evenimentului „MMXX: Time to be Audacious’ din septembrie 2020, Maserati se apropia atunci de finalizarea revitalizării mărcii, iar acum este gata pentru lansarea pe piață a lui Folgore’, noua serie de vehicule 100% electrice.

În 2021, Maserati a fost singurul brand de lux al Grupului Stellantis care a raportat o creștere a cotei sale de piață globală la 2,4%. În mod specific, vorbim despre 2,9% în America de Nord și 2,7% în China. Anul trecut, Maserati a înregistrat o creștere robustă a vânzărilor, cu 41% față de anul precedent, cu un total de 24.269 de vehicule livrate clienților din întreaga lume. Marja ajustată a venitului operațional (AOI) a fost de 5,1%, iar veniturile nete au fost de 2.021 milioane euro.

Susținut de rezultatele extraordinare pe care le-a obținut, Maserati își croiește calea care îl va poziționa ca primul brand de lux care lansează o mașină sport 100% electrică. În viitorul apropiat, Maserati va stabili punctul de referință în fiecare segment de piață în care este prezent, devenind fi primul brand de lux cu o gamă de automobile complet electrică până în 2025.

Strategia „Folgore full-electric’ a fost dezvoltată având în vedere cerințele clienților, care rămân în centrul atenției fiecărui produs și fac parte din ADN-ul mărcii. Noul GranTurismo va fi primul automobil din istoria Maserati dotat cu sistem de proplsie 100% electric. Asamblat la fabrica Mirafiori, coupe-ul va debuta pe piață în 2023. Noul GranTurismo, un adevărat simbol pentru brand, va integra soluții tehnice de ultimă oră derivate din Formula E, performanțe superbe, confort și eleganță, toate tipice Tridentului.

Cât despre coupe-ul cu caracter granturismo care va marca debutul mărcii în domeniul automobilelor electrice, acesta va avea trei motoare, puterea sistemului de propulsive fiind cotată la peste 1200 CP. Ar trebui să ne așteptăm la atingerea vitezei de 100 km/h în mi puțin de 3,0 s de la plecarea de pe loc, viteza maximă situându-se dincolo de pragul celor 300 km/h. Maserati promite și prestații de încărcare la cel mai înalt nivel.

Anul viitor, noul SUV Grecale – programat pentru lansare în următoarele zile – va deveni disponibil și în versiune electrică. Toate modelele Maserati vor fi disponibile în versiuni 100% electrice până în 2025: modelul super sport MC20, noul sedan sport Quattroporte și SUV-ul complet nou Levante vor completa oferta Maserati Folgore, pentru a atrage noul consumator de lux în toate segmentele de piață.

Până în 2030, întreaga gamă Maserati va fi complet electrică. Demersul mărcii Maserati face parte din planul strategic Stellantis „Dare Forward 2030′ anunțat la 1 martie. Toate noile modele Maserati vor fi dezvoltate, proiectate și produse 100% în Italia și vor adopta sisteme de propulsie electrice.

Adaugă un comentariu

Articole similare