Farurile high-tech obțin ratinguri slabe în SUA

Insurance Institute for Highway Safety din Statele Unite a realizat un studiu cu privire la vehiculele dotate cu faruri high-tech. 31 de modele de dimensiuni medii au fost analizate, iar o treime dintre acestea au primit ratingul “poor” (slab). Iar aici intră și două modele Mercedes-Benz. Blocurile optice cu halogen oferite de BMW pe Seria 3 au obținut cel mai slab scor pentru toate sistemele de iluminat.

„Dacă ai probleme să vezi dincolo de volan, în timpul nopţii, s-ar putea ca de vină să fie farurile şi nu ochii’, a spus David Zuby, vicepreşedinte executiv şi director pentru cercetări la institutul din Arlington, Virginia.

Automobilele au fost evaluate în funcție de lumina proiectată de faruri atunci când rulează în linie dreaptă, în viraje moderate și în viraje accentuare.

Toyota Prius+ a reușit să primească cele mai bune calificative în testele americanilor. Faza scurtă a luminat aproximativ 120 de metri, iar faza lungă peste 150 de metri. În cazul lui Seria 3, farurile cu halogen au iluminat 39 de metri, iar faza lungă nu a depășit 120 de metri.

Nici farurile adaptive oferite de producătorii cu ștaif nu au scăpat de ratingul “poor”. Reprezentanţii Mercedes-Benz s-au declarat surprinşi de ratingurile acordate de institut şi au spus că analizează rezultatele, în timp ce un purtător de cuvânt BMW nu a fost disponibil pentru comentarii.

Via | News

Adaugă un comentariu