FBI consideră mașinile autonome „potențiale arme letale”

Biroul Federal de Investigații și-a arătat îngrijorarea în fața unei noi categorii de amenințări care poate veni din partea mașinilor autonome.

Un raport intern al FBI obținut de ziarul The Guardian scoate în evidență o îngrijorare crescută a autorităților americane privind pericolul pe care îl poate reprezenta o mașină capabilă să se conducă singură. Drept urmare, un astfel de vehicul ar putea fi încărcat cu explozibil și programat să se deplaseze autonom până la o destinație țintă.

Agenția americană este preocupată de scenariul în care teroriștii ar putea modifica programul de conducere autonomă, astfel încât acesta să nu mai respecte legislația rutieră. În consecință, mașinile ar putea rula cu viteză ridicată, fără a mai ține cont de indicatoare rutiere sau semafoare, iar infractorii își vor putea concentra toată atenția asupra atentatelor, având ambele mâini libere.

FBI admite că mașinile autonome oferă și multe avantaje

Pe de altă parte, FBI recunoaște avantajele pe care o mașină autonomă le-ar putea oferi, în special în ceea ce privește siguranța în trafic. Aceste vehicule ar scoate eroare umană din lista potențialelor cauze care pot duce la producerea unui accident.

„Supravegherea va fi mult mai ușoară și mai eficientă, iar șansele ca un vehicul al poliției să piardă urma mașinii pe care o urmărește scad considerabil.’ adaugă raportul FBI. „În plus, algoritmii de programare pot controla distanța la care poate fi urmărit un suspect fără ca acesta să simtă amenințarea, iar în anumite cazuri îi poate permite mașinii de patrulă să aleagă o altă rută care se va intersecta mai târziu cu subiectul’

via leftlane.com

Adaugă un comentariu