LaFerrari: Succesorul sosește pe piață abia peste 3-5 ani

LaFerrari va rămâne vârful tehnologic al gamei Ferrari pentru cel puțin trei ani de acum înainte. Un succesor va fi lansat abia în „3-5 ani’, după cum ne asigură șeful departamentului Tehnologii la Ferrari, Michael Leiters. 

Leiters a declarat pentru Autocar că Ferrari lucrează intens la definirea unei strategii care să asigure supremația tehnologică a viitorului hypercar Ferrari „Roadmap-ul va fi finalizat în aproximativ șase luni’ a spus acesta. „Estimarea mea este că ne aflăm la 3-5 ani distanță de un nou hypercar în ediție limitată. Este important ca tehnologia folosită pentru viitorul hypercar să poată fi rostogolită și la restul gamei’.

Cel mai sigur, supraalimentarea cu turbo nu va face parte din universul Ferrari, cel puțin nu în cazul unui motor V12. Șeful Sergio Marchionne declarase anterior că supraalimenatarea unui motor V12 este „o nebunie’. Totuși, o soluție hibridă nu este exclusă.

În ceea ce privește succesorul lui LaFerrari, Leiters a lăsat să se înțeleagă că nu va urma strategia unei mașini Formula 1 civilizate, așa cum s-a întâmplat în trecut cu F50. „Succesorul lui LaFerrari nu va fi o mașină stradală cu motor de Formula 1 pentru că, realistic, ar trebui să aibă turația de mers în gol la 2500-3000 rpm și să se tureze până la 16.000 rpm. F50 a folosit un motor din Formula 1, dar a trebuit să fie modificat substanțial’ a adăugat Leiter.

via | motorauthority.com

Adaugă un comentariu