Fobo Tire, prietenul oricărui șofer

Nu toate mașinile sunt dotate din fabrică cu senzori de presiune în pneuri. Ultima invenție în domeniu este FOBO, un dispozitiv care transmite presiunea din roți pe telefonul mobil al șoferului.

FOBO este un sistem de tip TPMS, adica Tire Pressure Monitoring System, ce este format din 4 senzori (cate unul pentru fiecare roată) si o unitate centrala care comunica cu telefonul. După ce șoferii instalează pe telefon aplicația cu pricina, aceștia primesc informații esențiale despre presiunea roților.

Există însă o soluție și pentru șoferii care nu dețin un smartphone. FOBO merge si fără să fie conectat la telefon, căci unitatea centrală din masina va scoate un sunet dacă ceva este în neregulă cu presiunea sau dacă lipsește vreun senzor.

Prețuri

În Statele Unite ale Americii, acești senzori costă 90 de dolari și vine echipați cu o baterie care ține doi ani la o temperatură de 25 de grade Celsius.

Totodată, producătorii propun şi un sistem antifurt, cu o cheie cu profil special, singura care ar putea să desfacă senzorii.

Adaugă un comentariu

Articole similare