Ford a ales cele mai bune drumuri pentru șofat din Europa. Transfăgărășanul este unul dintre ele

O nouă serie de videoclipuri realizate de Ford prezintă „Cele mai bune drumuri pentru șofat din Europa’. Renumitul jurnalist auto Steve Sutcliffe a mers în România, Marea Britanie, Franța, Germania și Spania  pentru a realiza acest video cu modelele gamei Ford Performance incluzând Ford Mustang GT, Focus RS și Fiesta ST.

Rutele au fost clasificate în funcție de factorul „senzație’, suprafața drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj și, nu în ultimul rând, mâncarea și băutura specifice la nivel local. Echipa de cercetare a parcurs 15.000 de kilometri în 12 luni pentru a identifica aceste trasee care îți taie respirația. Transfăgărășanul are o lungime de 330 kilometri, peste 100 de curbe periculoase și oferă unele dintre cele mai grozave priveliști din Europa. Acum este și una dintre cele șase rute prezentate într-o nouă serie video Ford intitulată „Cele mai bune drumuri pentru șofat din Europa’.

Inginerii Ford Performance conduc periodic pe cele mai bune drumuri de pe continent pentru a testa diverse modele în medii sau locații inedite Compania are de asemenea decenii de experiență în căutarea drumurilor perfecte pentru testarea noilor autovehicule de către jurnaliști din industria auto. Acest lucru a susținut o cercetare care a durat un an de zile și un proces de clasificare din partea unei echipe care a parcurs în total 15.000 de kilometri în căutarea călătoriei extreme cu mașina în Europa.

Lucrând cu Ford și BP/Castrol, experimentatul jurnalist auto Steve Sutcliffe a oferit experiența sa acestui proiect deosebit care prezintă adevărate „comori’ în materie de drumuri, reușind totodată să pună în lumină zone geografice mai puțin cunoscute. În șase clipuri video, Sutcliffe pornește la volan pentru a explora fiecare drum, oferind în același timp informații de ordin istoric și cultural pentru fiecare locație. Pentru fiecare video din seria „Cele mai bune drumuri pentru șofat din Europa’, Sutcliffe a condus modelul Ford care se potrivește cel mai bine fiecărei rute, incluzând noile Focus RS, Mustang 5.0 V8 GT, Mustang 2.3 EcoBoost, Focus ST, Focus ST diesel și Fiesta ST.

Iată lista cu cele mai bune drumuri pentru șofat din Europa:

  • ROMÂNIA, Șoseaua Transfăgărășan: A fost construită de Nicolae Ceausescu, pentru ca populația să se poată refugia imediat în munți în cazul unei invazii a URSS. Trece chiar pe lângă castelul lui Vlad Țepeș – sursa reală de inspirație pentru contele Dracula.
    Sutcliffe declară: Dacă ești cu adevărat pasionat de condus, Transfăgărășanul este realmente genul de loc din lista cu dorințe si trebuie vizitat.’
  • MAREA BRITANIE, North Yorkshire, Blakey Ridge: Urmărește în general traseul unei vechi linii feroviare către liniștitele mine de minereuri de fier de acum din mlaștini. Din fericire, a fost filmat chiar înainte de începerea unei uriașe furtuni de zăpadă.
    Sutcliffe declară: Felul în care șerpuiește printre mlaștini, formând creste oarbe și curbe rapide, dar foarte înguste de-a lungul întregului traseu este complet fascinant.’
  • SPANIA, Catolonia, C462: Ducând către un dig, drumul a fost construit pentru o centrală electrică planificată, dar care nu a mai apărut. Literalmente un drum către nicăieri.
    Sutcliffe declară: E aproape tot ceea ar putea oferi vreodată un drum și are trei secțiuni diferite. Una care e rapidă și fluidă, alta care constă în mare parte din tuneluri și a treia secțiune care e mai îngustă și mult mai șerpuită (întortocheată) .’
  • FRANȚA, Alpi, D526 și D926: Una dintre cele mai dificile etape ale Turului Franței din 2015 și o provocare similară pentru o mașină.
    Sutcliffe declară: Dintre toate drumurile pe care am mers cred că acesta este preferatul meu. A fost/este cu adevărat impresionant să conduci pe el, da, dar e pur și simplu uimitor și doar să privești, să fii acolo.’
  • GERMANIA, Șoseaua din Pădurea Neagră, B500: Puțin peste 40 de kilometri prin Pădurea Neagră, cu drumuri mai mici, la fel de dificile, care se ramifică din ea. În timpul filmării a plouat continuu timp de patru zile.
    Sutcliffe declară: Bicicliștii se îngrămădesc pe B500 în lunile de vară și cine i-ar putea învinui când recompensele sunt atât de mari ?’
  • MALLORCA, MA10 Drumul muntelui’: Originile romane și o mănăstire îndepărtată care a fost construită în partea de sus a drumului pentru a fi într-adevăr dificil de ajuns la ea.
    Sutcliffe declară: Drumul în sine e o adevărată încântare pe care sa conduci , în spirală de-a lungul extremității nordice a insulei, mergând prin tuneluri și de-a lungul lacurilor, peste poduri de piatră în construcție.’

 

Adaugă un comentariu