Ford România se retrage din APIA

Ford România se retrage, începând cu data de 1 aprilie 2020, din Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), a anunţat compania într-un comunicat de presă.

“Raţiunea esenţială pentru care am decis părăsirea organizaţiei APIA ţine de nevoia unei abordări unitare şi fundamentate a problematicilor cu care industria auto se confruntă, astfel că anumite aspecte semnalate de către noi de-a lungul anilor nu au fost gestionate cu nivelul de prioritate impus în mod obiectiv de importanţa fiecărui subiect în parte. Cu toate acestea, ne dorim să rămânem în dialog şi salutăm pe această cale deschiderea pe care APIA a manifestat-o pentru a institui un dialog constructiv cu celelalte asociaţii de profil”, a declarat Cristian Prichea, director general Ford România NSC.

Potrivit Ford România, decizia de ieşire  din APIA îşi va produce efectele începând cu data de 1 aprilie 2020.

Ford Motor Company are sediul în Dearborn și are aproximativ 190.000 de angajaţi, la nivel mondial.

În Europa, Ford produce, vinde şi deserveşte vehiculele marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate şi aproximativ 61.000 de angajaţi.

Adaugă un comentariu