Formula 1 – Marele Premiu al Marii Britanii. Lewis Hamilton se impune pe Silverstone

Monoposturile Mercedes ale finlandezului Valtteri Bottas și britanicului Lewis Hamilton au dominat cele două sesiuni de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Marii Britanii, a 10-a manșă a Campionatului Mondial de Formula 1, vineri, pe circuitul de la Silverstone (5,891 km).

Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Marii Britanii. În clasamentul final, pilotul britanic a fost urmat de colegul său de la Mercedes, Bottas.

Hamilton, care i-a egalat în palmares la victorii pe circuitul de la Silverstone pe Jim Clark și Alain Prost, ambii cu câte 5, a redus diferența față de Sebastian Vettel (Ferarri) în clasamentul piloților la doar un punct.

Germanul s-a clasat al 7-lea, după ce în ultimul tur de circuit a suferit o pană. Podiumul a fost completat de finlandezii Valtteri Bottas (Mercedes) și Kimi Raikkonen (Ferrari).

Doar Jim Clark a mai obținut 4 succese consecutive în MP al Marii Britanii, în anii 60, dar doar 3 pe circuitul de la Silverstone, restul fiind la Aintree și Brands Hatch.

Carlos Sainz (Torro Rosso) și Fernando Alonso (McLaren Honda) au abandonat pentru a doua cursă consecutivă, după cea din Austria.

În clasamentul piloților, Vettel conduce cu 177 puncte, urmat de Hamilton 176, Bottas 154, Daniel Ricciardo 117, Raikkonen 98, Max Verstappen 57 etc.

La constructori, Mercedes conduce cu 330 puncte, urmată de Ferrari 275, Red Bull 174, Force India 95, Williams 41, Toro Rosso 33, Haas F1 29, Renault 26, Sauber 5, McLaren 2.

Citește mai mult.

Adaugă un comentariu