A fost prins conducând cu 254km/h! Și această viteză nu reprezintă un record pentru România.

Aparatele radar ale Poliției rutiere înregistrează record după record pe puținii kilometri de autostradă existenți în țara noastră.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au depistat sâmbătă 27 mai în jurul orei 13.00, pe autostrada A1 Vâlcea – Deva, un șofer din București, în vârstă de 37 de ani, care conducea cu viteza de 254 km/h.

Tânărul a primit cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Aceasta este cea mai mare viteză cu care a fost înregistrat conducând un șofer, în acest an.

În luna aprilie a acestui un bărbat de 31 de ani a fost înregistrat de aparatul radar pe autostrada A3 Turda-Borș cu 253 km/h.

În septembrie anul trecut, un tânăr de 18 ani, care își luase permisul de numai trei luni, a fost prins de radar în timp ce circula cu 255 de kilometri la oră, tot pe A3 Turda-Borș. Acesta este cea mai mare viteză surprinsă de radar în România.

Conform informațiilor publicate de site-urile specializate în aeronautică viteza de decolare a unui avion de pasageri variază, în general, între 180 și 320 km/h. Constatăm astfel că pe drumurile publice din România se întâmplă uneori să se atingă viteze care comparabile cu cele ale avioanelor la decolare.

În 2016 un tânăr din Pitești s-a filmat conducând cu 330 km/h pe A2, postând pe Facebook un clip în care se vede cum acul vitezometrului ajunge la 330 de kilometri pe oră. Pentru că nu a fost depistat de radarele Poliției deocamdată rămâne doar un record teoretic.

    worthersee says:

    Tare asta cu A1 Valcea -Deva

Adaugă un comentariu