Francezii propun acum tentantele modele Citroën C3 și ë-C3, destinate familiilor care duc o viață metropolitană modernă.

Ofensiva mărcii la nivelul segmentului B a început relativ recent cu Citroën ë-C3, care a creat un impact comercial semnificativ în domeniul BEV-urilor (prețul său de bază: 23.300 euro). Marca își continuă demersul prin deschiderea comenzilor pentru noul Citroën C3 – atât pentru versiunile cu motor termic, cât și pentru varianta electrică.

Noul Citroën C3, continuator al unei serii foarte apreciate, este conceput pentru a spori bunăstarea în condiții de aparentă simplitate conceptuală – de fapt, avem aici de-a face cu o integrare elaborată a aspectelor ergonomice și a unei estetici originale. În versiunea Hybrid 100, automobilul facilitează accesul la electrificare. Capabil să parcurgă până la 50% din deplasările urbane în modul electric, fără constrângerea reîncărcării, Citroën C3 Hybrid 100 permite clienților să se bucure de fluiditatea și flexibilitatea condusului electric, reducând în același timp bugetul de exploatare și amprenta de carbon asupra mediului înconjurător.

Pentru a merge și mai departe, francezii îl echipează pentru prima dată pe Citroën C3 cu sistemul inovator și exclusivist de suspensie cu perne hidraulice progresive, standard pe toate versiunile, care completează efectul de cocon oferit de scaunele redesenate Citroën Advanced Comfort și de noua arhitectură a planșei de bord C Zen Lounge, concepută pentru a spori relaxarea la bord prin stilul său discret, alături de Citroën Head-Up Display și de volanul compact.

Să te simți bine înseamnă, de asemenea, să te urci ușor în mașină și să te bucuri de spațiul din interior. C3 a făcut progrese în aceste două domenii prin creșterea gărzii la sol și a înălțimii, fără a compromite lungimea mașinii, care, la 4,01 m, este în continuare practică și agilă în oraș. Și, bineînțeles, C3 oferă toate echipamentele necesare pentru a face din fiecare călătorie un moment de relaxare, inclusiv navigația conectată 3D pe un ecran tactil de 10”, aerul condiționat automat sau încărcarea și oglindirea wireless.

Astfel, noul Citroën C3 oferă o sinteză optimă de design, confort și tehnologie, păstrând în același timp o poziționare foarte atractivă a prețului. Într-adevăr, Citroën C3 este disponibil de la 14.990 euro în varianta cu motorul 1,2 pe benzină de 100 CP, echipat cu transmisie manuală. Primele livrări urmează să fie efectuate în vara anului 2024.

Versiunea Citroën C3 Hybrid 100 va fi disponibilă în cursul acestui an. În cazul său, hibridizarea combină avantajele propulsiei cu benzină și ale electricității prin două motoare care funcționează împreună sau separat, în mod automat și fără intervenția șoferului. Bazat pe tehnologia hibrid de 48V, grupul motopropulsor este compus dintr-o baterie litiu-ion de 48V care se reîncarcă în timpul anumitor faze de condus, un motor pe benzină cu 3 cilindri de 100 CP (75 kW) din noua generație, proiectat pentru a se adapta în mod special la noul sistem hibrid și cuplat cu noua transmisie electrificată cu dublu ambreiaj ë-DCS6 care integrează un motor electric ë-Motor de 21 kW produs în Franța.

De asemenea, Citroën C3 urmărește să simplifice experiența achiziției. Pe un site web care a fost complet reproiectat cu scopul de a facilita căutarea de informații și alegerea automobilului, clienții vor putea să descopere cele două linii de echipare ale seriei:

Versiunea „You vine cu un nivel ridicat de dotări standard, inclusiv faruri LED, suspensii Citroën Advanced Comfort®, Active Safety Brake (sistem de frânare de urgență), noul Citroën Head Up Display, stație Smartphone pentru infodivertisment, oglinzi acționate electric, iluminare automată, asistare la parcarea cu spatele, spoiler spate, limitator de viteză, climatizare manuală și 6 airbag-uri.

Versiunea „Max include, în plus, vopsea în două tonuri cu plafonul în contrast, bare decorative pe plafon, scuturi de protecție față și spate, jante din aliaj de 17 inch diamond-cut, lumini spate cu LED, geamuri spate fumurii. La interior, clienții se vor putea bucura de un ecran tactil color de 10,25 inci cu infodivertisment de ultimă generație și navigație 3D, scaune Citroën Advanced Comfort cu TEP/stofă Metropolitan Grey, scaune rabatabile 60/40 pe rândul doi, aer condiționat automat, încărcare wireless, cameră video spate, oglindă retrovizoare electrocromică și geamuri acționate electric spate, oglinzi laterale încălzite și pliabile electric, ștergătoare automate și faruri cu fascicule inteligente.

taguri
Adaugă un comentariu