Frankfurt 2015 – Mercedes-Benz “Concept IAA”

Deja este o tradiție ca Mercedes să ne uimescă la fiecare salon auto cu un concept care iese complet din tipare și prefigurează idei din viitor.

 

Anul acesta, la Frankfurt, Mercedes a studiat foarte atent ideea de aerodinamică. Deși are în gamă modele precum CLA, cu un Cx de doar 0,23, Mercedes merge și mai departe cu acest model, denumit Concept IAA. Coeficientul aerodinamic? Doar 0,19.

Chair dacă în primă fază termenul de IAA ne duce cu gândul la denumirea oficială a salonului de la Frankfurt, acesta este, de fapt, prescurtarea de la Inteligent Aerodynamic Automobile.

Dimensiunile exterioare sunt apropiate de ale unei Clasa S, dar surpriza abia acum vine. În momentul în care se depășește viteza de 80 km/h, 8 segmente active lungesc conceptul cu 390 mm pentru a creea o siluetă cât mai aerodinamică. Similar, în partea din față există panouri aerodinamice care se extind 25 mm spre înainte, pentru a întâmpina fluxul de aer și a-i permite să “curgă” natural.

Mercedes-Benz "Concept IAA"

Sub capotă, Mercedes a utilizat un sistem de propulsie hibrid, cu motor pe benzină, cu o putere maximă de 279 CP ce permite atingerea vitzei maxime de 250 km/h. Conceptul poate rula pur electric pentru 66 km în cea mai aerodinamică formă a sa și 62 km în setarea normală.

Evident că totul este la stadiul de concept, dar Mercedes ne arată încă o dată cât de preocupat este de viitor și de cum poate arăta automobilul pentru câțiva ani.

 

 

 

Adaugă un comentariu