Frankfurt 2015 – Porsche Mission E

Porsche se pregătește pentru viitor. Mission E este un model sport pur electric, cu 600 CP, tracțiune integrală, patru portiere și patru locuri la interior.

 

Ce se ascunde în spatele caroseriei futurist desenate? Mission E poate accelera de la 0-100 km/h în doar 3,5 secunde, datorită a două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, cu o putere combinată de 600 CP. Mai interesant este aspectul că autonomia maximă depășește 500 km, iar timpul de reîncărcare pentru 80% din capacitatea acumulatorilor este de numai 15 minute. SF? Nu chiar. Acestă performanță poate fi atinsă datorită utilizării în premieră a unei arhitecturi electrice de 800V, față de cea de 400V.

porsche mission e

Porsche Mission E – un sportiv electric

Mission E nu va impresiona doar prin performanțele autonomiei și a accelerației, deoarece Porsche a creat o structură cu centrul de greutate jos, nu mai înaltă decât a unui 911, dar mult mai lată. Oficialii mărcii au declarat că Mission E este mai mult un 911 cu 4 locuri, decât o Panamera mai mică, astfel că accentul pe dinamică este ridicat.

Interiorul este și el avansat tehnologic, dar totul funcționeză perfect, inclusiv instrumentele de bord care utilizează o proiecție holografică controlată prin gesturi. Mai mult, sistemul utilizează o cameră care scanează fața șoferului și detectează informațiile pe care le privește pentru a le scoate în evidență.

Adaugă un comentariu