Franța bate România la Rabla! Ce bonusuri generoase oferă francezii

Franța vrea să revitalizeze piața auto și în același timp are în plan să devină principalul producător european de electrice. Totul începe cu un program.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Guvernul francez a reactualizat programul de reînnoire a parcului auto național, în încercarea de a readuce sectorul auto pe linia de plutire, puternic afectat de pandemia COVID-19.

Circa 8 miliarde de euro vor fi oferiți, sub formă de subvenții, celor care vor să-și reînnoiască automobilul. Prima de casare va fi crescută de la 6.000 la 7.000 de euro pentru cei care vor să-și achiziționeze un vehicul electric care să valoreze până în 45.000 €; la achiziția unui plug-in hybrid (de până în 50.000 €, cu autonomie electrică de minim 50 km), prima este de 2.000 €. Pentru persoanele juridice, bonusul va fi de 5.000 de euro.

Mai mult, francezii care vor vrea să renunțe la mașina lor poluantă în schimbul uneia de generație actuală, fie ea și second-hand, se vor bucura de un bonus suplimentar de 3.000 € (sau chiar 5.000 € dacă achiziția este electrică). Înscrierea în program nu are criterii prohibitive — președintele Franței spune că 75% din populație este eligibilă.

Însumarea celor două bonusuri face ca subvenția maximă de care poate profita o persoană fizică la achiziția unei mașini electrice să fie de 12.000 €. Astfel, Franța devine țara europeană cu cele mai mari bonusuri acordate prin programul de reînnoire a parcului auto. România îi urmează.

Țelul guvernului francez este să transforme Hexagonul în cel mai mare producător de mașini electrice de pe continent: „Vrem să producem anual cel puțin un milione de mașini electrificate, în următorii 5 ani’, a declarat Macron.

Adaugă un comentariu