Google va măsura calitatea aerului din Dublin cu ajutorul lui Jaguar I-Pace

Aplicația Google Street View va utiliza, în premieră, un vehicul electric. Este vorba despre modelul Jaguar I-Pace, care, pe lângă sistemul avansat de camere ce fotografiază la 360 de grade, va integra mai mulți senzori care vor măsura calitatea aerului din Dublin.

Modelul electric produs de Jaguar Land Rover dispune de mai multe sisteme care măsoară concentrațiile de dioxid de carbon (NO2), dioxid de carbon (CO2) și particule în suspensie (PM2,5) din aer. De asemenea, va contribui la actualizarea Google Maps. Senzorii cu care este echipat acest Jaguar I-Pace sunt dezvoltați de compania Aclima.

SUV-ul electric este programat să colecteze imagini și date referitoare la calitatea aerului pentru următoarele 12 luni. Partenerii de cercetare științifică ai Google vor analiza datele și vor realiza hărți ale poluării la nivelul străzilor.

Pentru a-și putea efectua noua slujbă cu succes, modelul britanic a primit o lunetă nouă prin care traversează toate cablurile necesare pentru camera Google Street View. De asemenea, mașina oferă posibilitatea ocupanților de a ioniza aerul de la interior și de a filtra eficient particulele PM2,5.

“Integrarea tehnologiei Google Street View pe modelul complet electric Jaguar I-PACE este soluția perfectă pentru măsurarea calității aerului. Suntem încântați să sprijinim acest proiect, întrucât corespunde obiectivului nostru de a deveni în principal producător de vehicule electrice și de a atinge performanța de zero emisii de carbon până în 2039. Parteneriatele de acest gen reprezintă una dintre modalitățile prin care putem să ne îndeplinim obiectivele în materie de sustenabilitate și să avem un efect pozitiv asupra societății”, a declarat Elena Allen, Project Manager Business Development, Jaguar Land Rover.

 

Acest parteneriat dintre Google și Jaguar Land Rover vine ca o urmare a angajamentului companiei britanice de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2039.

“Calitatea aerului este o preocupare serioasă, în special pentru zonele urbane, dar există un deficit în ceea ce privește disponibilitatea datelor de nivel local pentru decidenți și pentru cetățeni. În cadrul acestui proiect, folosim tehnologia pentru a culege aceste importante date și pentru a le face accesibile astfel încât, împreună cu Consiliul Local al orașului Dublin, să susținem planificarea soluțiilor necesare”, a spus Paddy Flynn, Vice President Geo Operations la Google.

 

Adaugă un comentariu