Hamburg devine primul oraș german care introduce interdicții pentru mașinile diesel

Hamburg, al doilea oraș german ca mărime, introduce de la 31 mai restricții pentru mașinile diesel cu normă inferioară celei Euro 6, fiind instalate deja 100 de indicatoare care anunță măsura.

Interdicția se aplică de la 31 mai pe numai două străzi, dar o decizie recentă a justiției germane deschide calea pentru restricții în multe orașe.

Una dintre restricții se va aplica pe 1,6 km pe Stresemannstrasse unde va fi interzisă circulația vehiculelor diesel de 3,5 tone și mai grele. în timp ce pe 580 metri de pe Max-Brauer-Allee interdicția include toate diesel-urile care nu sunt Euro 6. Ambele străzi sunt în cartierul Altona.

Au fost montate peste 100 de indicatoare în zonele vizate, iar orașele germane au dreptul de a aplica interdicții în zone restrânse și, cu timpul, aceste zone se vor extinde.

Hamburg este al doilea oraș german ca mărime, cu 1.8 milioane de locuitori. Interdicțiile au fost criticate pe motiv că îi vor face pe cei cu diesel-uri vechi să ocolească zonele și să polueze mai mult.

Sursa: hotnews.ro

taguri
Adaugă un comentariu