Harta sistemelor de propulsie de pe mapamond

Compania Bosch a realizat o harta a sistemelor de propulsie utilizate in toata lumea.

 

1. Propulsoarele cu aprindere prin scanteie

Acest tip de agregat este cel mai popular sistem de propulsie din lume. In prezent, China domina aceasta piata cu un procent de 99% din masinile care circula. Pe pozitia a doua ca popularitate se afla Japonia cu 79%, iar pe ultimul loc al podiumului vine SUA cu 74%.

 

2. Motoarele diesel

Cele mai importante piete pentru motoarele diesel sunt Europa si India. Pe Batranul Continent, 53% din vehiculele care circula au motoare diesel, iar in India procentul este de 51%. Dar acest tip de agregat devine popular si in alte zone. Spre exemplu, in SUA intalnim un trend ascendent, iar acelasi lucru se intampla si in Coreea de Sud.

 

3. Vehicule hibride si electrice

Vehiculele care folosesc un sistem de propulsie electric sau hibrid incep sa atraga din ce in ce mai mult populatia. In Japonia, 19% dintre masinile care circula sunt hibride. Acest trend incepe sa prinda si in alte zone, iar Bosch preconizeaza ca in 2020 vor fi vandute 113 milioane de vehicule in toata lumea, dintre care 6,5 milioane vor fi versiuni hibride, 3 milioane vor fi plug-in hybrid, iar 2,5 milioane vor fi complet electrice.

 

4. Vehicule care ruleaza cu flex fuel

Acest timp de sisteme de propulsie pot functiona atat pe benzina, cat si pe etanol. Piata care conduce in acest clasament este cea din Brazilia, iar pe doi se afla SUA.

 

5. Vehicule care functioneaza cu GNC

Harta sistemelor de propulsie intocmita de Bosch spune ca numarul masinilor cu agregate care folosesc motoare cu GNC a crescut masin in ultimii zece ani. In perioada amintita anterior, vanzarile au crescut cu 25% la nivel global, iar Coreea de Sud este lider detasat cu o cota de piata de 11 procente.

Via | Bosch

Adaugă un comentariu