Hit peren al producției auto din Europa de Est, Škoda Octavia tocmai a fost considerabil modernizată.

De-a lungul generațiilor, Škoda Octavia s-a impus ca o referință de spirit practic și calitate în disputata clasă compactă a pieței europene. Faceliftul operat acum adaugă la argumentele deja menționate o tușă estetică fin personalizată și destule dotări avansate.

Așadar, vorbim despre un look împrospătat în manieră evidentă care include grila Škoda revizuită la radiator și a doua generație a farurilor LED Matrix. Gama amplă de dotări standard include, printre altele, sistemul Climatronic cu reglaje pe două zone și un Digital Display de 10 inchi. De asemenea, Škoda utilizează acum în proporție și mai mare materiale sustenabile la interiorul mașinii. Display-ul de infotainment de 13 inchi este propus acum pentru prima dată în gama Octavia ca dotare opțională.

Chatbot-ul ChatGPT pe bază de inteligență artificială va fi integrat în curând, pe parcursul anului 2024, ca dotare standard a sistemului Škoda de asistență vocală numit Laura. Sistemele adiționale de siguranță și asistență sporesc siguranța activă și pasivă, iar noua structură a portofoliului de dotări oferă opțiuni adiționale de personalizare. Vor mai fi introduse în curând pentru Octavia sistemele Park Assist inteligent și Remote Park Assist.

Gama de motorizări este compusă din două propulsoare pe benzină 1,5 TSI disponibile opțional cu tehnologie mild-hybrid, două motoare 2,0 TSI cu puterea crescută și două versiuni diesel 2,0 TDI. Puterile oferite se încadrează între 85 kW (115 CP) și 195 kW (265 CP).

De asemenea, Škoda Auto a extins portofoliul deja amplu de sisteme de siguranță activă și pasivă. Astfel, noul asistent pentru monitorizarea atenției și oboselii șoferului Attention and Drowsiness Assist face acum uz de o gamă largă de parametri și informații pentru a evalua conduita șoferului. De menționat este și faptul că noua Octavia poate fi echipată cu până la 10 airbag-uri.

taguri
Adaugă un comentariu