Honda a lansat un nou filtru de aer pentru habitaclu

Honda Motor Europe a introdus în oferta sa un nou filtru de aer pentru habitaclu. Acesta are un design multi-strat progresiv, despre care Honda afirmă că este unic în lume și că poate să prevină și răspândirea virușilor.

Mai precis, niponii afirmă că filtrul lor cel nou poate stopa peste 90% dintre aerosolii virali, iar stratul bio-funcțional impregnat cu extract de fructe este capabil să inactiveze aproape 100% din încărcătura virală capturată. Cu alte cuvinte, noul fitru de aer pentru habitaclu ar fi capabil să capteze o gamă largă de germeni dăunători omului, inclusiv alergeni, precum și virusul SARS COV-2.

Honda Motor Europe a colaborat cu Freudenberg pentru a dezvolta acest filtru nou de aer și îl oferă drept o alternativă premium la filtrul de polen standard Honda. Protecția suplimentară asigurată de noul fitru de aer premium Honda vine prin reducerea semnificativă a concentrației de aerosoli virali ajunși în habitaclu.

Filtrul funcționează și împotriva gazelor nocive, precum și a particulelor anorganice și biologice, dar și împotriva aerosolilor și a polenului. Practic, în mașină vei avea un aer mai curat decât în mediul înconjurător folosind acest filtru. Primele două straturi ale filrului sunt din microfibre, iar rolul acestora este de a capta majoritatea aerosolilor ultrafini, a prafului și a polenului, așa cum se întâmplă și la filtrele de polen clasice. Cel de-al treilea strat este din cărbune activ și are rolul, la rândul său, de a absoarbe particulele și gazele acide. Cel de-al patrulea strat al acestui filtru este complet nou, deoarece este acoperit cu o substanță activă a unui extract de fructe nespecificat și asta îl facă să fie un filtru bio-funcțional.

Capacitatea acestui filtru de aer premium de la Honda Motor Europe a fost testată și dovedită printr teste specifice realizate la institutul de cercetare OFI din Austria.

Toți dealerii Honda din România și Europa vor putea furniza și monta acest nou filtru, proiectat pentru toate modelele recente ale acestui producător. Importatorul Honda în România nu a specificat prețul noului filtru de aer premium, dar acesta depinde de modelul pentru care va fi comandat.

Adaugă un comentariu