Hyundai a prezentat primul sau model electric

BlueOn este primul automobil full electric produs de catre Hyundai, dar si primul de acest fel construit in Coreea.

Hyundai BlueOn atinge o viteza maxima de 130 km/h, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 13,1 secunde si are o autonomie de 140 kilometri, iar la baza sa se afla platforma lui Hyundai i10.

Hunday BlueOn dispune de un motor electric de 61 kW (81 CP) si 210 Nm, care este alimentat de o baterie LiPoly (Litiu-Ion Polimer) de 16,4 kWh, care in comparatie cu bateriile NiMH, are o greutate mai mica cu 30% si un volum mai redus cu 40%.

Bateria LiPoly poate fi incarcata de la o priza normala de 220V – sase ore, sau de la o retea trifazica, care permite o incarcare rapida – 80% din capaciatatea totala in 25 de minute.

Modelul dispune de servodirectie si pompa de apa electrice, dar si de sistem de franare cu functie de recuperare a energiei.

Modelul electric, BlueOn, dispune de un sistem care emite sunte virtuale asemanatoare cu cele ale unui motor cu aredere interna (VESS), pentru siguranta pietonilor participanti la trafic.

Hyundai va funrniza pana in octombrie 30 de modele BlueOn, ca flote de test pentru organizatii guvernamentale din Coreea si planuieste construirea a 2500 de unitati pana la sfarsitul lui 2012.

Adaugă un comentariu

Articole similare