Hyundai Kona facelift: estetică modificată, tehnologie mild hybrid și versiune N Line

Hyundai a decis să ofere o serie consistentă de actualizări pentru gama Kona și să introducă versiunea cu accente sportive N Line.

În primul rând acest facelift pentru Hyundai Kona aduce o creștere a lungimii cu 40 mm față de versiunea anterioară.  Partea frontala are acum o alură mai sportivă amplificată de designul bandourilor și de bara frontală redesenată. Designul actualizat al părții din spate este evidențiat de grafica orizontală a stopurilor, dar și de bara spate. Jantele cu dimensiunile de 17 inchi si de 18 inchi au primit un nou design. Au fost introduse cinci culori noi: Surfy Blue, Dive in Jeju, Ignite Flame, Cyber ​​Grey și Misty Jungle.

Instrumentarul de bord și display-ul central au fost integrate în două ecrane de 10,25 inchi (display-ul central este disponibil opțional în versiunea de 10.25 inchi). De asemenea, ecranul central include funcția de divizare, pentru a permite efectuarea mai multor comenzi în acelasi timp, inclusiv conexiuni Bluetooth.  A fost introdus sistemul de recunoaștere vocală, care permite conducătorului auto sa controleze vocal funcții utilizate frecvent atunci când se află la volan (pornirea climatizării, încălzirea lunetelor, a oglinzilor laterale, a volanului).

Smart Cruise Control (SCC) a fost actualizat pentru a include funcția Stop and Go. Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BCA), disponibil în combinație cu transmisia cu dublu ambreiaj, utilizează senzorii radar pentru a monitoriza zonele laterale spate ale autovehiculului, iar în cazul în care este detectat un alt vehicul, un semnal de alerta este afișat în retrovizoarele exterioare și, în plus, este activată frâna.

Kona este echipat în premiera cu sistemul de avertizare la deplasarea autovehiculului din fata (LDVA), care atentioneaza conducatorul auto atunci cand vehiculul din fata începe să se deplaseze, in cazul in care conducatorul auto reactioneaza cu intarziere. O alta functie noua, sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LFA) corectează automat directia autovehiculului.

O alta caracteristica actualizata este sistemul de asistenta la coliziune frontala (FCA) cu detectarea pietonilor si mai nou, optional, si a ciclistilor. Pentru a detecta mai bine potențialele coliziuni, FCA utilizează un senzor în plus față de camera. În premiera pentru Kona este disponibil și sistemul de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA), care avertizează sonor – în cazul în care există un risc de coliziune în timpul deplasării în marșarier – și acționează frânele.

La capitolul motorizări vârful de gamă este motorul „Smartstream' T-GDi de 1,6 l cu transmise cu dublu ambreiaj în 7 trepte și 198 CP, fiind disponibil cu tractiune 4×2 sau 4×4.

În premieră, Hyundai Kona este disponibil cu tehnologia mild hybrid de 48 V. Motorul diesel „Smartstream' de 1,6 litri, 136 CP dispune, în echiparea standard, de sistemul mild hybrid de 48 V. Acesta poate fi cuplat la transmisia manuala cu șase trepte sau cu dublu ambreiaj cu șapte trepte și este disponibil opțional cu tracțiune integrală. Versiunea T-GDi de 1,0 litri și 120 CP poate fi echipata optional cu sistemul mild hybrid de 48 V, cuplat la o transmisie manuala cu șase trepte.

Atunci când nu este echipată cu sistemul mild hybrid de 48 V, versiunea „Smartstream' de 1,0 litri T-GDi poate fi asociata unei transmisii cu dublu ambreiaj cu 7 trepte sau transmisiei manuale cu 6 trepte.

Versiunea hybrid – care este echipata cu un motor pe benzina de 1,6 litri GDi combinat cu un propulsor electric de 32 kW, alimentat cu o baterie litiu-ion polimer de 1,56 kWh – oferă 141 CP, fiind disponibilă cu tracțiune 4×2, dar și cu transmisie cu dublu ambreiaj în 6 trepte.

Kona va fi disponibil, în premieră, în versiunea N Line, care aduce un aspect dinamic mai pronunțat. Elementele decorative, prezente pe prizele de aer laterale, contribuie la îmbunătățirea performantelor aerodinamice. Alura atletică este completata de bara spate – care încorporează un difuzor aerodinamic de mari dimensiuni disponibil într-o culoare contrastantă – precum și de toba de esapament cu dubla evacuare. În plus, Kona N Line beneficiaza de praguri si bandouri laterale in culoarea caroseriei, dar si de jante de 18 inchi cu design dedicat.

Adaugă un comentariu