Hyundai prezintă un nou SUV alimentat cu hidrogen

În cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an , Hyundai a prezintat FE Fuel Cell, un concept alimentat cu hidrogen. Punctul de plecare în dezvoltarea sistemului de propulsie a fost ix35 Fuel Cell.

Spre deosebire de SUV-ul alimentat cu hidrogen, FE Fuel Cell Concept integrează un sistem de propulsie cu 20% mai ușor și cu 10 procente mai eficient. În plus, asiaticii spun că densitatea pilelor de combustie a crescut cu 30 de procente, iar autonomia ajunge acum până la 800 de kilometri.

La momentul respectiv Hyundai afirma că până în anul 2018 vor scoate la vânzare un nou SUV bazat pe această tehnologie. Astăzi realizăm că firma asiatică s-a ţinut de cuvânt şi putem vedea noul SUV în varianta apropiată de cea de producţie.

Dintr-un anumit punct de vedere se pare că s-au grăbit puţin pentru că acest nou SUV a fost prezentat de Hyundai drept “yet-to-be-named model”. Deci nu avem încă denumirea noul SUV , însă tehnologia a fost testată şi e gata să fie introdusă pe piaţa.

Hyundai susţine că noul SUV de 163 CP va porni fără probleme şi când afară sunt – 30 de grade, iar raza de acţiune va fi de 800 km. Alte detalii tehnice nu au fost oferite, compania precizând că la prezentarea de la CES în 2018 vom afla toate datele şi numele viitorului model.

taguri
Adaugă un comentariu