IIHS a realizat o sesiune de teste cu 10 modele comercializate si in Europa – Countryman si Volt au fost lideri

IIHS, organizatia americana care se ocupa de testele de siguranta de peste Ocean, a realizat o sesiune cu 10 modele care sunt comercializate si in Europa.

Testul poarta denumirea de SOT (Small Overlap Test) si simuleaza impactul frontal la 64 km/h cu un copac sau cu un stalp. SOT este considerat unul dintre cele mai dificile teste de siguranta, iar acesta intra in calculul total al punctajului de siguranta al masinilor doar in Statele Unite. In Europa, EuroNCAP inca nu a introdus aceasta metoda de testare.

Cele 10 modele care se comercializeaza si in Europa si care au fost testate prin metoda SOT sunt: Mini Countryman, Ford C-max Hybrid, Mitsubishi Lancer, Subaru BRZ, Hyundai Veloster, Fiat 500L, Chevrolet Volt (Opel Ampera), Nissan Juke, Nissan Leaf, Mazda5.

Dintre cele 10 masini testate, sase dintre acestea au avut nota de trecere, iar patru nu au reusit sa treaca de proba SOT. Cel mai bine s-a descurcat Mini Countryman si Chevrolet Volt, echivalentul lui Opel Ampera.

Ford C-Max Hybrid, Mitsubishi Lancer, Subaru BRZ si Hyundai Veloster au avut rezultate onorabile, in timp ce Fiat 500L, Nissan Juke, Nissan Leaf si Mazda5 nu au reusit sa treaca de proba SOT.

Via | IIHS

 

Adaugă un comentariu