Vecinii noștri au găsit o soluție economică! În Ucraina, localnicii alimentează mașinile cu lemne

Din pricina faptului că benzina este tot mai scumpă, ucrainienii au găsit soluții alternative pentru a alimenta. Astfel, combustibilul a fost înlocuit cu lemne.

Profesorul de fizică şi matematică Eugen Chernigov, în vârstă de 36 de ani, a inventat un sistem care folosește lemnul pe post de combustibil, scrie publicaţia odditycentral.com.

Bărbatul a ataşat în spatele propriei mașini marca Opel o sobă cu lemne şi o canistră de metal, ambele conectate la motorul autoturismului.

lemne2

Cum funcționează? Gazul produs de arderea lemnului din sobă ajunge în canistra de metal, unde este filtrat şi răcit şi apoi alimentează motorul. Automobilul consumă 18 kilograme de lemne la suta de kilometri și poate atinge 95 de kilometri pe oră, viteza maximă. Chernigov este bucuros nu doar că dă mai puțini bani pe combustibil ci și că mașina sa este acum ecologică.

Mai mulți conaționali i-au urmat exemplul lui Chernigov și circulă cu mașini alimentate cu lemne. Inventatorul a spus că numai el știe de alte șase cazuri.

lemne

    popescu says:

    nu e o mare inventie.Se numeste gazeificarea lemnului si era folosit si in anii 30-40 la alimentarea motoarelor termice.

Adaugă un comentariu

Articole similare