Istoria elegantei “Vespa”. Când a început povestea celebrului scuter?

Vespa este unul dintre cele mai celebre scutere din lume. Povestea acestuia a început în anul 1946 și de atunci scuterul scrie istorie de la un an la altul.

Pe data de 23 aprilie 1946 Piaggio & C S.p.A a depus la Biroul Central pentru invenții, modele și nume din cadrul Ministerului Industriei și Comerțului din Florența o solicitare pentru „ o motocicletă cu organe complexe și raționale caroserie combinată cu apărătoare de noroi și capotă care acoperă toate părțile mecanice.

Vespa (care înseamnă “viespe” în italiană) a făcut furori în presa vremii și primul model a fost expus în cadrul salonului auto de la Milano.

vespa1

Două versiuni ale Vespa 98 cmc au început să fie comercializate în anul 1946: versiunea „normală’ la 55.000 de lire şi versiunea de „lux’ dotată cu vitezometru, picior lateral şi cauciucuri cu margine albă la preţul de 61.000 de lire.

Polițistul l-a oprit pentru un control de rutina, dar ce a urmat întrece orice imaginație

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

În anul 1946 Piaggio a lansat produs 2.484 de scutere, iar un an mai târziu 10.535. În 1953, în Italia se produceau deja 171.200 de vehicule pe an. La acea vreme, pentru tinerii din Italia, Vespa însemna libertatea și futurism.

Este un fashion icon? Iată trei motive pentru care EA ar alege să conducă un Vespa!

Vespa 50 a fost lansată în anul 1963, ca urmare a introducerii unei legi în Italia care impunea obligativitatea plăcuţelor de înmatriculare pentru vehiculelor cu două roţi cu motoare de peste 50 cmc. Iar Vespa 50 era excepția de la lege, scrie clubvespa.ro.

De-a lungul timpului au fost produse peste 17 milioane de Vespa. O cifră extraordinară pentru un scuter, nu-i așa?

Vespa

Ce șofer inconștient! O femeie a fost surprinsă conducându-și Loganul cu bebelușul în brațe

Intersecţia din România care este unică în Europa

Adaugă un comentariu