Italia: La revedere, Uber! – Update

Update: În urma recursului făcut de reprezentanții Uber din Italia, o curte a decis să scoată interdicția impusă de un alt tribunal în urmă cu o săptămână.

Știre inițială – 10.04.2017

Un tribunal din Italia a hotărât că Uber trebuie să înceteze activitatea pe teritoriul țării. Compania a fost găsită vinovată de concurență incorectă.

În sentința dată se arată că Uber este o companie de transport care nu respectă legislația din acest domeniu. După cum probabil intuiți, acesta a fost și punctul de vedere al asociațiilor de taximetrie.

Conform sentinței, Uber are la dispoziție 10 zile pentru a întrerupe orice activitate. În plus, în această perioadă, compania nu poate derula nicio campanie de promovare. În cazul în care Uber nu se supune deciziei, va avea de achitat o amendă de 10.000 de euro pentru fiecare zi de funcționare.

În acest moment, decizia nu este definitivă, iar compania Uber va face apel. Reprezentanții locali ai Uber s-au declarat șocați de decizia tribunalului și susțin că legea este învechită și trebuie schimbată pentru a fi în favoarea utilizatorilor.

Via | Digi24

taguri
Adaugă un comentariu