Îți iei o mașină second-hand de la noi? Vezi ce șanse sunt să fi fost lovită!

vezi galeria foto

Când îți cumperi o mașină second-hand există riscul ca aceasta să fi fost lovită în trecut. Conform calculelor sunt 60% șanse ca un automobil achiziționat de pe piața românească să fi fost implicat într-un accident.


Cumpărătorii de autovehicule rulate din România au la dispoziţie primul instrument de verificare online a istoricului maşinilor – InspectorAuto.ro. Astfel, doar pe baza numărului unic de identificare (VIN), orice persoană poate verifica trecutul unui autoturism.

Aproximativ 400 de masini au fost verificate online prin intermediul InspectorAuto.ro, în 30 de zile de la aparitia pe piata a acestui instrument de analiza a istoricului autovehiculelor. Dintre masinile verificate 59% au avut cel putin o dauna, in timp ce 41% au fost gasite „curate’, fara accident.


În ceea ce priveste analiza pe marci, cele mai multe masini cu daune depistate sunt ale brandurilor Volkswagen (15%), BMW (14%), Audi (8,8%), Mercedes-Benz (8%) si Dacia si Opel (6% fiecare).

Care e cea mai lovită mașină aflată la vânzare?

Masina cu cele mai mari daune verificată pe site-ul mai sus menționat este un BMW Seria 5 din anul 2007, cu daune însumate de peste 88.800 euro (400.000 lei). Aceast automobil a fost implicat în accidente grave (aproape de a fi daună totală) de două ori. A fost de fiecare dată reparată și acum își caută proprietar.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE