JAGUAR: Chris Froome este primul om din lume care a trecut tunelul Canalul Manecii pe doua roti

Chris Froome, castigatorul Turului Frantei in 2013, si-a unit fortele cu Jaguar, producatorul auto care sponsorieaza echipa Sky, pentru a traversa tunelul Canalul Manecii pe bicicleta.

Aceasta actiune face parte din campania #KeepPushing lansata de Jaguar si este parte componenta a parteneriatului semnat cu Team Sky.

Ciclistul de nationalitate britanica a plecat de la terminalul Eurotunnel din Folkestone, Marea Britanie si a traversat tunelul Canalul Manecii pana la Calais, Franta, devenind astfel primul om care a realizat aceasta performanta pe doua roti.  Drumul acestuia a durat 55 de minute, iar pe parcurs, Chris Froome a rulat si cu viteze de 65 km/h.

“Rulatul prin tunelul Canalul Manecii a fost o experienta incredibila. Oportunitatea de a deveni prima persoana din lume care face acest lucru este extrem de rara, mai ales pentru un ciclist profesionist. Sa devin prima persoana din lume care travereaseaza tunelul Canalul Manecii pe bicicleta se numara printre cele mai iconice curse pe care le-am facut”, a declarat Chris Froome.

 

Adaugă un comentariu