Jaguar E-Type Zero – și legendele pot fi reinventate

Jaguar E-Type Zero reprezintă o nouă perspectivă adusă de britanici în ecuația legendarului E-Type. În noua abordare această mașină de legendă a primit tehnologie de ultimă oră și o inimă electrică.

Jaguar E-Type Zero a plecat de la restaurarea completă a unui model Jaguar E-Type 1.5 Roadster fabricat în 1968.  După un lung și elaborat proces de readucere la viață a caroseriei s-a trecut la electrificarea modelului.

Jaguar E-Type Zero a primit un motor electric care dezvoltă 295 CP și este alimentat cu ajutorul unei baterii de 40 KW.  E-Type Zero accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde, fiind astfel cu o secundă mai rapid decât modelul original de la care s-a plecat.

Jaguar E-Type Zero are o autonomie de 270 km și bateria se încărcă complet la o sursă de alimentare casnică în aproximativ șapte ore.

Jaguar E-Type Zero va fi prezentat la Londra pe 8 septembrie.

Modelul Jaguar E-Type Series 1 Roadster lansat în 1961 este mașina care l-a impresionat pe  Enzo Ferrari. Acesta a spus despre E-Type Series 1 că este cea mai frumoasă mașină produsă vreodată'!

Adaugă un comentariu