Jaguar Land Rover se gândește la mediu – Va folosi deșeuri din plastic în producția mașinilor

Jaguar Land Rover (JLR) și-a unit forțele cu cea mai mare companie chimică din lume, pentru a converti deșeurile din plastic în materiale premium! Planul este ca deșeurile să fie transformate printr-un proces termochimic și, ulterior, folosite la producția unor noi modele Jaguar și Land Rover.

Prin acest parteneriat, JLR și BASF intenționează să schimbe complet percepția lumii asupra deșeurilor din plastic, una dintre cele mai mari surse de poluare în momentul de față. Printr-un proces termochimic poreclit „ChemCycling’, plasticul ar putea fi transformat în ulei de piroliză și introdus în lanțul de producție al BASF, produsul final reprezentând un material ce reproduce înalta calitate și performanța plasticului virgin.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Oficialii JLR speră să poată utiliza acest material în procesul de fabricare a bordului auto, dar și a unor componente din caroserie.

Deșeurile din plastic sunt în continuare o imensă provocare globală. Rezolvarea acestei probleme necesită inovare și colaborare între autorități, producători și furnizori‘, a declarat Chris Brown, Director de Sustenabilitate în cadrul JLR. „Creștem în mod constant conținutul reciclat în produsele noastre, eliminând plasticul de unică folosință din operațiunile noastre și reducând deșeurile din ciclul de viață al produsului. Colaborarea cu BASF este doar un mod prin care ne apropiem de îndeplinirea scopului nostru, acela de a activa într-o economie circulară‘.

Momentan, acest material produs prin reciclarea plasticului se află în faza de testare, în componența prototipului Jaguar I-Pace, pentru a se stabili dacă este la fel de fiabil precum originalul.

Adaugă un comentariu