Kevin Rice va fi noul designer Mazda Europe

Incepand cu 1 septembrie, Kevin Rice va fi numit director de design al Mazda Motor Europe.

Britanicul in varsta de 50 de ani a revenit in toamna trecuta ca director de creatie al Centrului European Mazda R&D din Oberursel, Germania, unde, in trecut mai petrecuse 5 ani.

Kevin Rice il va inlocui in functia de director de design pe Peter Birtwhistle, acesta parasind corabia Mazda dupa 26 de ani.

Birtwhistle a urcat la bordul producatorului nipon in 1988 si a condus departamentul de design din Europa incepand cu anul 1999. Printre altele, el a jucat un rol important in dezvoltarea temei de design KODO – Sufletul Miscarii, ce a fost recompensata cu nenumarate premii, inclusiv cu premiul Auto Build pentru design in 2013 pentru noua generatie Mazda6.

“Mazda are o traditie indelungata in Europa pentru designul remarcabil si este considerat cel mai european brand japonez. Acest lucru se datoreaza pasiunii lui Peter pentru design si masini’, a declarat Jeff Guyton Presedinte si CEO Mazda Motor Europe.

“As vrea sa-i multumesc pentru contributia la succesul Mazda si sunt sigur ca putem conta in continuare pe suportul si expertiza lui. Suntem norocosi sa avem un succesor atat de talentat. Kevin va continua munca lui Peter, va oferi producatorului nipon continuitatea necesara si, in acelasi timp, va reprezenta o noua generatie de designeri”, a completat Jeff Guyton.

Adaugă un comentariu