Kia Europa a depășit pragul de patru milioane de unități produse

Nici măcar un exercițiu de imaginație nu ne permite să vedem patru milioane de mașini în fața ochilor. Iată că uzina Kia din Žilina, Slovacia a reușit această peformanță la 15 ani de la înființare. Mașina cu numărul 4.000.000 este o Kia Sportage de culoare albă.

Uzina din Slovacia a început producția în 2006, moment în care singurele modele produse erau cele din gama Kia Ceed. Borna primului milion de autoturisme construite a fost atinsă în 2012, urmând ca, la fiecare trei ani, brandul să mai adauge încă o astfel de cifră.

În prezent, linia de producție a uzinei din Slovacia are o lungime de 7,5 kilometri și este capabilă să producă opt modele diferite, dar și sistemele de propulsie plug-in hybrid necesare modelelor Ceed Sportswagon și XCeed.

„Datorită eforturilor tuturor angajaților noștri, în special a operatorilor de pe liniile de producție, am atins această etapă incredibilă în istoria noastră. Kia Slovacia este recunoscută de mult timp pentru calitate, eficiență, siguranță și tehnologie remarcabilă, iar succesul modelelor noastre în Europa reflectă aceste standarde ridicate”, a declarat Suk-Bong Kim, președintele Kia Slovacia.

Uzina din Žilina reprezintă unul dintre principalii producători și exportatori din Slovacia. În acest moment, fabrica are 3.700 de angajați care lucrează cot la cot alături de o serie de roboți proiectați special pentru industria auto. Recent, compania a investit 70 de milioane de euro pentru a mări portofoliul de motoare construite și de a ajuta la scăderea emisiilor acestora. În prezent, Kia are patru linii de producție dedicată propulsoarelor, ultima fiind utilizată pentru a produce motorul diesel “Smartstream” de 1,6 litri.

Adaugă un comentariu