Kia Rio facelift se laudă cu o transmisie inteligentă și cu motoare noi

Kia Rio primește îmbunătățiri considerabile odată cu operația de facelift, printre care se numără o cutie manuală inteligentă și motoare noi.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Kia a prezentat recent primele imagini și informații cu noul Rio, subcompacta sud-coreeană fiind reîmprospătată printr-o operație de facelift. La capitolul estetică, Rio primește o bară față redesenată, faruri și proiectoare de ceață cu LED, jante de 16 inci și două noi culori de caroserie: Perrennial Grey și Sporty Blue.

La interior, Kia Rio oferă (opțional) inserții din imitație de fibră de carbon, scaune față reglabile și pe înălțime și un sistem de infotainment cu ecran de 8 inci, care permite conectivitate Appe CarPlay și Android Auto.

Noutățile poate cele mai relevante se ascund însă sub capotă: motorizările existente au primit o nouă generație (Smartstream), care promit o mai bună eficiență de consum. Lista de oferte este compusă în continuare dintr-o unitate T-GDi de 1,0 litri (cu manuală cu șase trepte sau automată 7DCT), cu 100 CP și un motor aspirat, de 1,2 litri, cu 84 CP.

Totodată, motorul T-GDi poate fi comandat și în versiune mild hybrid la 48 V, care dezvoltă 100 sau 120 CP. Și în cazul motorizării mild hybrid există două oferte de transmisie, cu mențiunea că aici manuala cu șase trepte are ambreiaj asistat electronic.

La capitolul siguranță, Kia Rio vine cu o noutate în segment: Leading Vehicle Departure Asisstant. Acest sistem avertizează șoferul atunci când mașina din fața sa s-a pus în mișcare. Lista de sisteme de siguranță/asistență cuprinde, în cazul lui Rio, și Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning, Blind Collision Assist, Blind-spot Collision-Avoidance Assist, Intelligent Speed Limit Warning, Smart Cruise Control și Lane Following Assist.

Adaugă un comentariu