Kia și Uber, semnatarii unui memorandum legat de furnizarea vehiculelor Kia PBV șoferilor colaboratori din serviciile „ride hailing”.

De curând am publicat știrea referitoare la viitoarele automobile bazate pe platforma electrică numită Kia PBV (Platform Beyond Vehicle), ale căror concepte au fost expuse la CES 2024. V-a trecut prin cap întrebarea dacă va avea cineva nevoie de așa ceva? Până una, alta, Uber este interesat!

Kia Corporation și Uber au semnat un memorandum de înțelegere (MoU) la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas. Documentul angajează cele două companii într-o colaborare pentru dezvoltarea și implementarea planificată în serviciile Uber a automobilelor Kia PBV (Platform Beyond Vehicle).

Cu scopul de a crește ofertele de automobile electrice disponibile pe platforma de mobilitate Uber și de a sprijini liderul global de servicii „ride hailing' în atingerea obiectivului său de a avea zero emisii în 2040, parteneriatul urmărește producerea de automobile Kia PBV optimizate pentru șoferi prestatori și flote. Intenția se potrivește perfect cu strategia „Platform Beyond Vehicle' pe care o dezvoltă Kia.

„PBV-urile vor juca un rol-cheie în personalizarea mobilității și, prin parteneriatul cu Uber, Kia își propune să ofere tehnologie de vârf cu software și servicii avansate pentru a îmbunătăți experiența oferită prin serviciile „ride hailing', a declarat SeungKyu (Sean) Yoon, președinte și CEO al Kia North America și Kia America. „De asemenea, șoferii de pe platforma Uber vor avea posibilitatea de a alege automobile Kia dintr-un spectru cuprinzător de oferte care vor ușura accelerarea electrificării și vor ajuta la atingerea obiectivelor de sustenabilitate atât ale Kia, cât și ale Uber.'

Pentru Kia, specificul colaborării presupune să identifice specificațiile optime pentru variantele PBV destinate utilizării în regim Uber, cu integrarea inițială și actualizarea ulterioară a tehnologiei și serviciilor de profil de care vor beneficia atât șoferii, cât și utilizatorii serviciilor „ride hailing'. Obiectivele parteneriatului se extind inclusiv la crearea de concepte, prototipuri și producția de automobile PBV adaptate nevoilor șoferilor care folosesc platforma Uber.

Kia și Uber vor colabora pentru a găsi modalități de a modera costul total al deținerii automobilului prin analizarea diferitelor opțiuni pentru automobilele PBV și a potențialelor oferte de abonament BaaS (Battery as a Service). Aducând beneficii pentru Uber și șoferilor deopotrivă, colaborarea va duce, de asemenea, la creșterea programului Kia Flex în America de Nord, cu extinderea globală planificată pentru viitorul apropiat.

În prezent, operațional în mai multe state din SUA, programul Kia Flex le permite șoferilor să aleagă automobilele Kia pentru a fi utilizate pe platforma Uber. Extinderea programului Kia Flex va oferi șoferilor de pe platforma Uber o gamă completă de automobile și servicii, inclusiv opțiuni pentru automobile electrice, asigurare și întreținere.

„Șoferii de pe platforma Uber sunt deja adepți ai automobilelor electrice, trecând la electric de șase până la șapte ori mai repede decât populația generală din SUA și Europa', a declarat Susan Anderson, Vicepreședinte, Global Head of Business Development. „Este grozav pentru noi toți, deoarece atunci când șoferii care utilizează serviciile „ride sharing' se deplasează cu automobile electrice, comunitățile văd beneficiile scăderii emisiilor de trei până la patru ori mai mari în comparație cu un șofer obișnuit care face schimbarea către electrificare. Prin colaborarea cu Kia și oferind informațiile noastre, ne propunem să extindem atractivitatea și să reducem costul automobilelor electrice, făcându-le o alegere mai naturală pentru mai mulți șoferi.'

Desfășurarea serviciilor de diagnosticare și prevenire oferite prin aplicația Kia Connect va crește eficiența operațională prin utilizarea soluțiilor bazate pe datele oferite în timpul călătoriei pentru a detecta semne de potențiale defecțiuni, minimizând cheltuielile de întreținere și timpii de nefuncționare.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare