Kia Sorento primește sistemul Multi-Collision Braking

Sorento este primul automobil din gama asiaticilor care va fi echipat cu sistemul Multi-Collision Brake dezvoltat de Kia.

Sistemul este conceput pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea gravității unei coliziuni secundare, care poate apărea după impactul inițial pe măsură ce automobilul continuă să se oprească, adesea fără controlul șoferului. Sistemul este activat prin declanșarea airbagurilor automobilului, ceea ce indică o gravitate mare a accidentului, ceea ce justifică intervenția MCB. Odată activat, sistemul măsoară viteza vehiculului și orice schimbări de direcție, aplicând nivelul adecvat al forței de frânare pentru a opri mașina.

Sistemul monitorizează poziția pedalelor pentru a verifica dacă șoferul încearcă să accelereze sau să frâneze. Dacă sistemul MCB detectează o intervenție redusă sau nicio intervenție a șoferului, mecanismul de control electronic al stabilității (ESC) intervine pentru a aplica nivelul adecvat de frânare pentru situația în care se află automobilul. Sistemul nu este activ la viteze care depășesc 180 km/h, deoarece intervenția asupra frânei la viteze mari poate provoca alte impacturi severe.

Sistemul MCB este oferit în dotarea standard pentru toate modelele Sorento, inclusiv pe noul model Plug-in Hybrid care va fi lansat în Europa la începutul anului 2021.

Adaugă un comentariu