Nici mărcile premium nu au așa ceva: unde afișează Kia Sorento imagini din unghiul mort

Kia Sorento se laudă cu o nouă tehnologie în asistarea unghiului mort. Aceasta se folosește nu doar de radare, ci și de camere amplasate în oglinzi.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Noua generație Kia Sorento se bucură de multe noutăți: este mai mare, mai spațioasă, mai tehnologizată și mai îndrăzneață în forme. Ca capitolul tehnologie, una dintre noutăți este sistemul de asistare a unghiului mort, pe care coreenii l-au dus la un nivel superior.

Sistemul Blind-Spot View Monitor folosește nu doar radare amplasate în oglinzile laterale — o soluție întâlnită pe mai toate mașinile actuale — ci și camere video care proiectează în timp real imagini pe instrumentarul de bord digital.

Astfel, atunci când șoferul intenționează să schimbe banda către stânga, cadranul turometrului își modifică afișajul și arată prin video feed potențialul pericol. La fel se întâmplă și în cazul unei manevre de schimbare de bandă către dreapta, cu mențiunea că aici cadranul din dreapta al instrumentarului de bord își schimbă pe moment afișajul. Aceste avertismente apar doar dacă șoferul își semnalizează intenția de a părăsi banda pe care se află. În lipsa semnalului vei primi un alt avertisment: cel de la asistentul de menținere pe bandă.

Sistemul Blind-Spot View Monitor încearcă să elimine, astfel, prin orice mijloace situațiile în care șoferul părăsește banda fără a se asigura înainte, un scenariu care duce de multe ori la incidente în trafic.

Adaugă un comentariu