Noul Kia Soul debuteaza la Frankfurt

Noul Kia Soul, model 2014, isi va face debutul european cu ocazia celei de-a 65-a editii a Salonului International Auto de la Frankfurt (Internationale Automobil-Ausstellung Frankfurt). SUV-ul compact urmeaza a fi comercializat pe pietele din Europa incepand cu prima parte a anului viitor.

Avand ca inspiratie conceptul Kia Track’ster, lansat in 2012, Kia Soul 2014 vine cu o imagine noua, proaspata, mai matura. Noul vehicul – ce va fi prezentat pentru prima data cu specificatiile caracteristice pentru piata europeana – pastreaza toate accentele de design cunoscute de pe modelul pe care il inlocuieste, liniile ferme si garda mare la sol potrivindu-se perfect imaginii de SUV. Noul Soul beneficiaza de asemenea de un interior nou, materialele folosite fiind imbunatatite simtitor, in timp ce arhitectura interiorului este orientata si mai puternic inspre sofer.

Cea mai importanta noutate tehnica a noului Soul este reprezentata de adoptarea unei noi platforme constructive, bazata pe cea a actualei generatii cee’d. Rezultatul este o imbunatatire considerabila a tinutei de drum si a manevrabilitatii, in comparatie cu vechea generatie, totul rezultand intr-un vehicul mult mai matur si rafinat in exploatare. Se preconizeaza ca noua generatie Soul va fi cel mai bun exponent al clasei sale in materie de rafinament, ca rezultat al sistemului de suspensie imbunatatit, a caroseriei mai rigide cu 29% si a imbunatatirii antifonarii. In acest sens, nivelul de zgomot de la interior a fost redus cu trei decibeli.

Dimensiunile exterioare ceva mai generoase denota ca noul model ofera cumparatorilor un nou nivel de practicabilitate, ampatamentul si ecartamentele marite contribuind la un spatiu interior disponibil mai generos, dar si la o marire a capacitatii de cargo. Spatiul disponibil la picioare, la umeri si la cap a fost marit pentru toti pasagerii, in timp ce capacitatea portbagajului a fost marita cu 4%, pana la un volum util de 354 litri cu bancheta in pozitie normala (la care se adauga spatiile de stocare din podea).

Alt capitol la care s-au produs schimbari importante este cel al protejarii mediului inconjurator. Cumparatorii vor putea alege intre cea mai noua versiune a motorizarii Kia pe benzina, GDI, de 1,6 litri, sau unitatile diesel CRDi, si intre transmisii manuale sau automate, toate cu sase trepte de viteza. Toate motorizarile au fost optimizate pentru a le fi imbunatatite atat eficienta, cat si nivelul de emisii poluante.

In functie de echipare, noul Soul dispune de dotari tehnice moderne, dintre care amintim: faruri cu LED, lampi cu LED-uri “halo”, sistem keyless de acces la interior si buton de pornire a motorului, sistem automat de climatizare, cruise control, tapiterie din piele, scaune fata ventilate, scaune si bancheta incalzite, trapa panoramica sau oglinzi exterioare incalzite electric.

Adaugă un comentariu