La câte rotaţii pe minut se schimbă viteza la o maşină diesel?

Nu există șoferul care să conducă perfect și nici mașina care să funcționeze așa cum scrie la carte. În timp ce unii conducători auto conduc mai turat, alții merg subturat. Totuși, la câte rotaţii pe minut se schimbă viteza la maşină pe motorină?

Specialiștii susțin că un motor diesel este repede afectat dacă este condus subturat. Mecanicii le recomandă șoferilor care conduc un diesel să evite turaţiile de sub 1600 rpm şi să încerce să schimbe treptele astfel încât să nu cădă sub acest prag.

Cum a încercat un şofer de TIR să scoată în decor un SUV | VIDEO

PREŢURI incredibile la ANAF! Volkswagen PASSAT la preţ de Logan second

“Este complet nerecomandat să acceleraţi puternic atunci când turaţia este sub 1800 rpm. Dacă totuşi este nevoie, acceleraţi iniţial progresiv, iar după 2000 rpm puteţi să călcaţi complet acceleraţia. Acceleraţiile puternice la turaţii mici au efect negativ asupra turbinei”, a explicat pentru Adevarul electricianul auto Florin Ungur.

Acesta a adăugat: “Trebuie să lăsăm prejudecăţile învăţate de bunicii care conduceau Dacii şi care ne învăţau să schimbăm viteza la peste 2000 de ture. (…) Vremurile s-au schimbat, la fel și motoarele”.

PREŢURI incredibile la ANAF! Volkswagen PASSAT la preţ de Logan second

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

În cazul în care vitezele se schimbă la o turație mai mare de 2000 de rpm nu se va întâmpla nimic, însă consumul autmobilului va crește semnificativ. Mecanicii atrag însă atenția că un condus agresiv înseamnă și o uzură suplimentară a motorului.

 

    Florescul says:

    Multumim! Sfaturi pretioase de la domnul electrician auto care este, nu-i asa, specialist in motoare termice. Nu ne incurcam cu prostii de ingineri, desigur. Dar domnul tinichigiu ce parere are in problema asta? Pe la vopsitorie ati intrebat? Totusi fara opinia domnului contabil de la service, articolul nu-i complet. Superb ar fi fost sa gasiti si parerea unui patron de service , specialist: ca de pilda tractorist sau macaragiu!

Adaugă un comentariu

Articole similare