Lamborghini Urus a fost lansat oficial în România

Primul Super Sport Utility Vehicle din lume și cel de-al treilea model al constructorului italian de supercaruri din SantAgata Bolognese – Lamborghini Urus – a fost lansat oficial în România, la exact patru luni de la lansarea sa internațională.

VIDEO – Un AUTOCAR PLIN CADE ÎNTR-O RĂPĂ la Cheile Grădiștei!

Preluând tehnologiile și performanțele de pe renumitele Huracán sau Aventador, Urus creează o nouă nișă în segmentul de lux, prin combinația de putere, dinamică sporită la condus şi designul sportiv inconfundabil Lamborghini.

IMAGINI INCREDIBILE la CRAIOVA! Ce au făcut acești muncitori e greu de crezut! VIDEO

Noul Urus dispune de un motor V8 biturbo, de 4,0 litri, care livrează 650 CP, la 6.000 rpm, maximum 6.800 rpm, și un cuplu maxim de 850 Nm, atins devreme, încă de la 2.250 rpm. Cu 162,7 CP/l, Urus își revendică cel mai bun raport greutate-putere din clasa sa, de 3,38 kg/CP.

În ceea ce privește performanțele, Urus poate concura lejer cu orice coupé sport, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde (până la 200 km/h – în 12,8 secunde) și atingând o viteză maximă de 305 km/h. Cu aceste cifre în ‘CV’, noul Urus urcă în vârful ierarhiei celor mai rapide SUV-uri disponibile la ora actuală în lume.

În România, Lamborghini Urus poate fi comandat începând de la 173.125 EUR (fără TVA).

Adaugă un comentariu